מסך אחד זה פאסה
החיים המחוברים מתחלקים כיום בין כמה מסכים, ואפילו הטלוויזיה הפכה לעוד מסך ביתי לצפייה באינטרנט. בשליש מהבתים בישראל למשל, צופים ביוטיוב בעיקר בטלוויזיה, ו-75% מאיתנו מתעסקים במקביל לצפייה בטלוויזיה גם במסך נוסף – של מחשב, טאבלט, סמארטפון ואפילו השעון. השימוש באינטרנט גובר גם בשל שירותי סטרימינג, כמו נטפליקס, שעברו מהמחשב לטלוויזיה. וזה עוד כלום, כי תוך שנתיים כ-23 מכשירים בכל בית יהיו מחוברים לאינטרנט. ואם חיבור הטלוויזיה לאינטרנט שינה את כללי המשחק, "הבית החכם" הולך להמציא אותו מחדש.זה לא אתה שלא מתאים, זה הוא...
כמעט תמיד בדיגיטל, מי שמכתיב את הטרנדים והדרישות הם צעירים – בני נוער וגיימרים. מה שהם רוצים היום, המבוגרים ירצו לעצמם מחר. והצעירים כידוע, חיים ונושמים אונליין: סדרות, מוזיקה, אפליקציות, צ'טים. אם אתה לא שם, אלוהים יודע איפה אתה. זו הסיבה שצעירים דורשים יותר מהאינטרנט הביתי, והם הראשונים להרגיש כשהוא מזייף.גם גיימרים חיים אונליין, שם הם משחקים בלייב מול שחקנים מכל העולם. בעולם הגיימינג, מהירות החיבור לרשת היא לא הדבר העיקרי - היא הדבר היחיד. החיים (הווירטואליים לפחות) של גיימרים תלויים בזמן תגובה מהיר (פינג), כלומר בחיבור שמגיב מהר יותר במהלך המשחק. כמו שיודע כל גיימר, אין דבר מעצבן יותר מחיבור חלש או ניתוק במהלך משחק. אם החיבור נחלש, לא ניתן להגיב בזמן ולהתקדם במשחק. פינג נמוך אפילו עלול להוביל לסילוק אוטומטי מהמשחק, ולרסק את כל מה שהגיימר בנה במו אצבעותיו הזריזות.
בסופו של דבר, צעירים וגיימרים זקוקים כיום לאינטרנט חזק ומהיר מאי פעם. ושלא יהיה ספק: בעקבותיהם, גם יתר הגולשים ידרשו זאת בקרוב.
לשלוח וואטסאפ למקרר
אם ישבתם בשנים האחרונות בשבי, או סתם נמנעתם מהעולם החיצון, נסביר ש"הבית החכם" שייך לתחום "האינטרנט של הדברים" (IOT), המאפשר לחפצים פיסיים להתחבר לאינטרנט, להחליף ביניהם מידע, ובגדול להקל על החיים של כולנו. ב"בית חכם", מכשירים ומערכות רבות יתחברו לאינטרנט, ונשלוט בהם דרך הסמארטפון. זה אפילו יעלה לנו פחות בחשבון החשמל.זה לא סרט עתידני בכיכובו של טום קרוז – זו המציאות. כ-663 מיליון מכשירים חכמים לבית נמכרו בעולם אשתקד, וב-2023 יימכרו קרוב ל-2 מיליארד מכשירים כאלו – ובכך יעקפו אפילו את מכירות הסמארטפונים. עד שנת 2022 (עוד ארבע שנים, כן?), יפעלו בכל בית עד כ-500 מכשירים חכמים. אז אם חשבתם שאתם חיים בעולם מחובר, עוד לא ראיתם כלום.
2019 בלי ניתוקים, בלי עצבים
לא צריך להיות אשטון קוצ'ר כדי להבין שהיקף השימוש באינטרנט הביתי יגדל דרמטית בשנים הקרובות, וידרוש חווית גלישה מושלמת. החדשות הטובות: יש לזה פתרון. קוראים לו רשת סיבים אופטיים (FTTH) - רשת מהירה יותר, גמישה יותר, עמידה יותר, בעלת טווח רחוק יותר - ובטוחה יותר. רשת זו מאפשרת כבר היום להעלות נתונים במהירות של עד 1,000Mb - שדרוג משמעותי לחוויית הגלישה המוכרת לכם עד היום.התשתית בישראל מבוססת ברובה על כבלים מיושנים, שגורמים לניתוקים, ולא מעט עצבים. סוף סוף זה הולך להשתנות. חברות תקשורת כמו פרטנר פורסות רשתות סיבים אופטיים ברחבי הארץ, ומציעות לצעירים, גיימרים וכלל הגולשים את התשתית המתקדמת ביותר, לשדרוג מיידי של חווית הגלישה מכל מסך, ובכל זמן. ברמה המיידית, זה יבטיח לכל צעיר או גיימר שהסדרה או המשחק לא ייקטעו אף פעם. ובעתיד הקרוב, זה יאפשר לנו גם ליהנות מיתר הפינוקים של "הבית החכם", בלי לזוז מהכורסה.
פרטנר, שהייתה חברת התקשורת הראשונה שהציעה כבר בקיץ 2017 חיבור לקוחות ביתיים לגלישה על גבי סיבים אופטיים במהירות של עד 1,000 מגה, מגיעה היום כבר לעשרות ערים בכל הארץ. באתר של 'פרטנר פייבר', ניתן לבדוק בקלות על ידי הכנסת כתובת מגורים, האם תשתית הסיבים כבר הגיעה לבניין שלכם. לבדיקה - האם מהפכת הסיבים הגיעה גם אליכם?