מדי שנה גיל השימוש בסמארטפון יורד והמתח של ההורים עולה בהתאם. סיפורים על פדופיליה ברשת, משחקים מסוכנים שמובילים להתאבדות, שיימינג ובריונות עולים לכותרות, ואנחנו כהורים מחפשים בנרות דרכים להתמודד איתם.

הדילמה הקבועה של לאפשר את הקדמה, ללמד את הילד לפתח יכולות דיגיטליות מגיל צעיר, לחפש ולמצוא מידע ברשת ולדבר עם החברים מהכיתה שגם נמצאים שם – מתנגשת בהרבה מקרים עם הרצון שלנו להגן עליהם ולעקוב אחרי הפעילות שלהם בכל רגע נתון.

גם הילד שלכם יכול להיפגע משיימינג ברשת

בתור הורים אנחנו לא תמיד שמים לב, ובמקרים רבים נפספס את הסימנים לכך שהילד שלנו עובר ביוש (שיימינג) או השפלה ברשתות החברתיות ונחשוב שמדובר בעוד תופעת לוואי של גיל ההתבגרות. לדוגמא, הילד מנותק ומסתגר בחדר, נחשוב כי הוא שקוע במכשיר הדיגיטלי, או שהוא סתם פשוט מדבר אתנו פחות

קשה לזהות מבחוץ את מה שעובר על הילד בפנים והורים רבים נותרים אבודים מול המצב. אנחנו לא רוצים להציק להם, אבל אנחנו עומדים אבדי עצות: מצד אחד אנחנו רוצים לאפשר להם פרטיות ומצד שני – רוצים בכל מחיר למנוע את הפגיעה.

לפרטים והצטרפות ל-KidzGuard לחץ כאן>>

מחקר של המשרד לביטחון פנים משנת 2016 מצא שכל ילד שלישי נפגע מביוש או השפלה ברשתות החברתיות. כמחצית דיווחו שהתופעה הזו חזרה על עצמה פעמים רבות ואחד מתוך חמישה מבני הנוער שנפגעו מעולם לא דיווחו על הפגיעה לאף אחד, מה שהשאיר אותם כלואים בתוך התחושות האיומות, בלי שום עזרה מבחוץ. רק ההורים יכולים במקרה זה להושיט את היד לילד ולעזור לו, אבל כדי למזער את נזקי הפגיעה, הם צריכים לדעת ולהכיר במצב, קרוב ככל הניתן למועד בו קרה המקרה.

משחקי רשת שמובילים להתאבדויות ובריונות חריפה שיימינג הוא רק תת קטגוריה בתוך קטגוריית הבריונות ברשת, שכוללת בתוכה תופעות של בריונות, השמצות, סחיטה, הטרדות או אפילו תקיפה ברשתות החברתיות. החרם שפעם נשאר בגבולות הכיתה עבר לוואטסאפ, אינסטגרם, לפייסבוק ולסנאפצ'ט והיום מעל ל-50% מהילדים אומרים שעברו תקיפה ברשת ברמות חומרה שונות.

ולא רק זה, בשנים האחרונות אנחנו רואים משחקי רשת שיכולים להיגמר באסונות כבדים. בני נוער שנקלעים ל"אתגרים" ברשת בהם מורים להם לפגוע בעצמם, לחרוט על עצמם סמלים שונים ואפילו להתאבד. אבל העובדה המצערת באמת היא שאין לנו ממש מה לעשות עם כל זה. כ-80% מהילדים העידו שהם לא מספרים או יספרו להוריהם על האלימות שחוו אונליין וישמרו את זה לעצמם.

הנוער נחשף לאתרי הפורנוגרפיה בגיל צעיר במיוחד, והחינוך שניסיתם להקנות לו – הולך לאיבוד

אם הילדים שלכם הגיעו לגיל שבו מתחילים, אנחנו לא הולכים לחדש לכם כלום. הנתונים מדברים על כ-83% מהבנים וכ-57% מהבנות שראו סקס קבוצתי באתרי הפורנו ברשת עוד לפני שהגיעו לגיל 18.

למה זה קורה? כי היום, בניגוד לעבר, כולנו מחזיקים ביד 24/7 את הסמארטפון, שמהווה את השער לעולם אינסופי של פורנו חינמי ברשת, והמשמעות של זה ברורה. עיוות של התפיסה לגבי איך סקס צריך להיראות, שיפוטיות עצמית מוגברת, עיוות של תפיסת האהבה, חוסר הערכה או ציפייה מוגזמת מהאקט ובמקביל גם חרדה ממנו. נגזרת נוספת של כל זה היא סקסטינג בין בני נוער, והפצת התמונות שנשלחו ברחבי הרשת.

מאתרים את הילד ויודעים איפה הוא נמצא לפעמים הסכנה לא טמונה ברשת עצמה אלא בחוץ, והחיבור האונלייני של הילד יכול דווקא להועיל. כי למרות שאנחנו אוהבים את הילדים שלנו וסומכים עליהם, אנחנו עדיין רוצים להיות עם היד על הדופק ולדעת מה קורה איתם, גם כשהם לא לידינו.

כמה פעמים קרה שהילד חזר באמצע הלילה, שפתאום איבד את הקשר או שלא ידענו איך להשיג אותו? בעולם של היום, כשהכול פתוח ופרוץ, הראש שלנו באותם הרגעים עובד על 200 קמ"ש. החדשות הטובות הן שהיום הטכנולוגיה מאפשרת לנו למצוא אותם בכל הרגעים האלו ולזהות האם הם סתם שכחו לשלוח הודעה, או שקרה משהו שאמור להדאיג אותנו באמת.

לכל אלה יש פתרון אחד, שמאפשר לנו להיות במעקב אחר הילדים שלנו, בלי לפגוע להם בפרטיות

אנחנו בפרטנר מבינים את הצורך לתת לילדים את הפרטיות, אבל במקביל גם להרגיש שאנחנו שומרים עליהם עד כמה שאפשר מכל הסכנות שמחכות להם ברשת. לכן פיתחנו את KidzGuard! אפליקציה שתסייע לכם בשיח ביניכם ובין הילדים, תאפשרא לכם להיות יותר מעורבים, וזאת בלי לחדור בצורה בוטה לפרטיות שלהם. אפליקציית KidzGuard הינה טכנולוגיה חדשה ומהפכנית ומטרתה לעזור לכם ההורים להתמודד עם תופעת הבריונות ברשת, לסנן תכנים לא הולמים, לקבל סטטיסטיקות על השימוש במכשיר, להגביל את השימוש באפליקציות ולאפשר לכם לקבל התראות על מיקום הילד שלכם.

KidzGuard מחברת בין כמה מערכות וטכנולוגיות מתקדמות ויכולה לאתר מיקום, לאתר תכנים, לקבל התראות ולאפשר להורים להשתמש בכלי העולם הדיגיטלי כדי לפתור בעיות של העולם הדיגיטלי.

העולם שלנו עבר לדיגיטל וממש כמו בחיים עצמם – גם ברשת יש אינסוף סכנות. אם אתם הורים לילדים בני 7-15 אתם בטח מכירים אותן היטב ומחפשים דרכים להתמודד עם העולם החדש הזה שמשתנה כל הזמן ומקשה מאוד על הפיקוח ההורי. תופעות כמו שיימינג, בריונות ברשת וגלישה באתרי סקס הולכות והופכות רחבות יותר, ואנחנו מחפשים בנרות פתרונות שלא יפגעו בקשר שלנו איתם וביכולת שלהם להתנהל בעולם הזה בלי שירגישו שאנחנו מגבילים אותם או לא סומכים עליהם.

מזדהים על כל זה? הגיע הזמן שתצטרפו גם אתם ל- KidzGuard ולאלפי ההורים שכבר משתמשים במערכת ומצאו את הפתרון לדאגות הרבות שיש להם מעצם המפגש בין ילדים ואינטרנט.